Finančni inšpektorji so lani pregledali, kako je v letu 2014 in prvih treh mesecih leta 2015 poslovalo podjetje, ki ga je Peter Jenko s Fursom opisal kot »izvajalec pristaniških storitev v Luki Koper, ki je opravljal gradbena dela na luškem domu v Prisojah in na terminalu Adria«. Po naših informacijah gre za podjetje T-Momo, v Luki Koper pa so potrdili, da opisu ustreza prav to podjetje. Gre za eno od podjetij, ki poleg pretovarjanja v Luki opravljajo tudi gradbena dela. Znašlo se je tudi v anonimki, ki je zakrožila pred časom in opozarja na tako imenovane gazde v Luki Koper. Eden od njih naj bi bil tudi Subija Tajroski, ki je povezan s podjetjem T-Momo.

150.000 evrov davka plačal naknadno

V letih 2014 in 2015 je T-Momo dela opravljal sam ali s podizvajalci, hkrati pa je po Jenkovih besedah plačeval navidezne storitve tretjim družbam, ki so potem brez pravne podlage dvigovale gotovino. T-Momo je v letu 2015 od Luke Koper dobil 1,2 milijona evrov ali 43 odstotkov svojih prihodkov, skoraj polovico vsega denarja pa je porabil za storitve. Finančni inšpektorji so mu odmerili plačilo 74.000 evrov d

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra