Parker Simpson se je s prijateljem pred dnevi odpravil na podvoden ribolov na Florida Keys, kjer ga je napadel med dva in 2,5 metra velik morski pes. »Najprej si je ogledoval Justyna, potem pa se je obrnil proti meni,« je v opisu posnetka zapisal Simpson. Nato ga je morski pes večkrat ugriznil. Pred smrtjo ga je najverjetneje rešil potapljaški partner, ki je živali globoko v gobec zaril podvodno puško. Morski pes se je prestrašil in odplaval na dno oceana, dvojica pa je pobegnila na čoln.

Iz štiriminutnega posnetka, ki ga je med napadom posnel kar Simpson sam, je razvidno, kaj lahko morski pes naredi zgolj v nekaj sekundah. Sta pa oba potapljača ohranila mirne živce. »Potapljate se lahko zgolj z nekom, ki je vešč tega in zna nuditi tudi prvo pomoč,« opozarja Simpson.

»Brez pomoči odličnega plavalca mi ne bi uspelo priti nazaj do čolna. Izkrvavel bi. Morski pes mi je odgriznil kožo, maščobno tkivo in mišice, pregriznil pa je tudi arterijo golenice, zaradi česar sem izgubil več kot liter krvi,« je dodal.

V bolnišnici so mu poškodbe oskrbeli, nič pa ne kaže, da se Simpson ne bi kmalu vrnil nazaj v vodo.