V igralnici družbe Resorts World v New Yorku trdijo, da je igralni avtomat avgusta lani napačno pokazal, da je Bookmanova osvojila 43 milijonov dolarjev (38,4 milijona evrov). Ta ima sicer dokaz, saj je pred igralnim avtomatom, na katerem piše »tiskanje potrdila za izplačilo 42.949.672,76 dolarja«, naredila selfie. Malo zatem so jo varnostniki pospremili iz igralnice in ji dejali, da lahko dobi 2,25 dolarja (dva evra).

Njen odvetnik Alan Ripka trdi, da je njegova stranka upravičena do izplačila celotne nagrade. V tožbi je zapisal, da je avtomat »zvonil in se svetil«, tudi v sporočilu na njem pa piše, da je Bookmanova osvojila jackpot, je poročal časnik Courthouse News. Američanka zahteva odškodnino od igralnice in tudi dveh družb, ki izdelujeta in skrbita za igralne avtomate.

Avtomat v okvari

Odvetnik družbe Resorts World je medtem dejal, da je bil avtomat »očitno v okvari«. Tudi služba zvezne države New York, pristojna za igralništvo, je sporočila, da je bilo na zaslonu avtomata opozorilo, da so zaradi okvare vsa plačila in igre neveljavne.

Podoben dogodek se je zgodil že leta 2011, ko je vrhovno sodišče v Iowi 87-letni upokojenki zavrnilo zahtevo za plačilo 42 milijonov dolarjev nagrade. Izplačali so ji 1,85 dolarja.