Praviloma gre za izjemne osebnosti, takšne pač, ki lahko študente navdihujejo. Do tu je ideja lepa in smiselna, od tu naprej je perverzna. Kot »svetovno znanega matematika« so namreč v centru pred dnevi k pripovedovanju o svoji »karierni zgodbi« povabili kar svojega šefa in delodajalca – rektorja Marušiča.

Ali je študentom in študentkam govoril tudi o tem, kako »svetovno uspešni matematiki« disciplinirajo sodelavke, če se na njihove moške čare ne odzivajo pravilno, koliko davkoplačevalskega denarja za odvetnike smejo zapraviti, če se jim te postavijo po robu, in kako ustrahuješ neposlušne, ženske in moške, ko se dokoplješ do položaja z veliko moči, nismo poizvedovali. Ker ni pomembno. Dovolj zgovorno je dejstvo, da si rektor za samopromocijo dovoli izrabljati svoje podrejene, pa četudi so ga ti v goste povabili na »lastno« pobudo. Spodoben človek pač ve, da se tega ne počne. Še zlasti ne na univerzi. Ker je etičnost za

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra